Rookverbod en openingstijden

Het is na 19 augustus, dus reageren is helaas niet meer mogelijk.

De situatie

Voor de horeca in Langedijk geldt een deurstop: na 1.00 uur ’s-nachts mogen gasten niet meer naar binnen. Wel mogen gasten die binnen zijn nog enige tijd blijven. Zo vertrekken bezoekers geleidelijk en wordt overlast van grote groepen tegengegaan. Nu er door een verbod binnen niet meer gerookt mag worden, vindt dit veelal voor de deur van de horecagelegenheid plaats.

De afweging

Het verbod op rookruimtes in de horeca zal de druk op de openbare ruimte en omwonenden vergroten. In combinatie met het deurstopbeleid (na 1.00 uur niet meer naar binnen) vraagt dit om een nadere afweging. Moet de deurstop eraf? Wat is een goede sluitingstijd? Zijn er binnen het deurstopbeleid oplossingen denkbaar?

Heeft u een suggestie?

Laat hieronder uw reactie achter.

5 Commentaren
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties