Horeca voor jongeren en ouderen?

Het is na 19 augustus, dus reageren is helaas niet meer mogelijk.

De situatie

Gesignaleerd wordt dat er voor jongeren (18-) weinig aanbod is. In de horeca zijn zij veelal niet welkom vanwege de moeilijke handhaving van het alcoholverbod en beperkte bestedingen. Dit leidt tot thuisdrinken (‘keten’) en het wegtrekken van (oudere) jongeren naar horeca in de regio.

Sommigen constateren ook dat er voor senioren/ouderen weinig aanbod is.

De afweging

Vraagt horeca voor jongeren en/of ouderen meer aandacht?  Ligt hier een verantwoordelijkheid voor de horecabedrijven zelf? En sluit dit aan op gemeentelijke doelstellingen ten aanzien van economie, volksgezondheid en alcoholpreventie? Vraagt een beperkt horeca-aanbod voor jongeren en/of ouderen om specifiek beleid van de gemeente?

Heeft u een suggestie?

Laat hieronder uw reactie achter.

4 Commentaren
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties